Datacenter

Internetports datacentertjänster levereras från vårt egna datacenter bestående av två fysiskt skilda serverhallar i Hudiksvall.

Datacentret har hög säkerhet och är utrustat med intrångsskydd, brandskydd, UPS-system med dieselreservkraft samt klimatanläggning. Samtliga anslutningar mot såväl Internetports fibernät som andra nationella och lokala fibernät är redundanta och löper fysiskt skilda vägar in i datacentret. Datacentret övervakas av Internetports NOC dygnet runt alla dagar i veckan (24/7).

Då vi har två datahallar på separata platser kan vi erbjuda er säkra tvåhallslösningar som normalt är förunnat storföretagen.

Kommunikation datahallarna
Tvåhallslösning

Co-location

Med Co-location (hosting) hos oss får din egenägda fysiska utrustning de bästa förutsättningarna.

Datacentret är utrustat med redundant strömförsörjning via dubbla UPSer och dieselkraft, brandskydd, dubblerad klimatanläggning samt redundanta fiberanslutningar. Förutom plats för rackmonterad utrustning erbjuder vi plats på hyllor för t ex servrar i towerformat.
Då det är er egen utrustning som används har ni som kund möjligheten att få access till separata sektioner i datacentret dygnet runt. All inpassering loggas och övervakas. Vill ni slippa all hantering eller ha hjälp vid enstaka tillfällen finns vår personal på plats.

Virtual Private Server (VPS)

En Virtual Private Server (VPS) är en hostingtjänst som är det bästa alternativet om man söker en prisvärd och driftsäker serverlösning som enkelt kan skalas upp eller ned vid förändrade behov.

Antal CPU Core, RAM och HD utrymme kan enkelt förändras även under drift.
Våra VPS tjänster levereras kompletta med Internetaccess samt dagliga backuper för katastrofsäkring.

Vi har två separata VPS lösningar som passar olika ändamål.

  • Vår själv-provisionerande lösning som ger er bästa möjliga prestanda till ett minimalt pris. Dessa servrar lämpar sig för er som själva har kunskapen. Dessa servrar lämpar sig ypperligt för t ex Linuxbaserade webbservrar och liknande. Läs mer och skapa ditt serverkonto här. 
  • Vår managerade Enterprise VPS-miljö är lösningen vi rekommenderar till affärskritiska och företagsinterna servrar. Säkerheten och flexibiliteten är större i denna miljö och vi kan utifrån era önskemål och behov skapa kompletta servermiljöer för alla era serverbehov. Kontakta oss för mer information och pris.

Dedikerad server

Vid behov av kraften från en egen separat server kan en dedikerad server vara det bästa alternativet.

Internetport tillhandahåller en separat fysisk server utifrån era önskade specifikationer. Servern är placerad i vårt datacenter och förses med ström, kyla och internetaccess. Ni betalar en fast månadskostnad och slipper äga utrustningen. Vi ser till att servern fungerar och hanterar allt som har med hårdvaran att göra. Många kompletterar denna lösning med vår tjänst systemförvaltning för att få en bekymmersfri IT leverans.

Backup

Kraven på att säkerställa data ökar ständigt.

En nyckelfaktor för att rätt data ska vara säker och finnas på rätt ställe vid rätt tidpunkt är en pålitlig backup med snabb och enkel återställning vid behov.

Att bygga en plattform som skalar med växande datamängder, avskilt från övriga system är en tuff utmaning. Internetports Backuptjänst är ett kostnadseffektivt alternativ för att lösa detta problem.
Vi erbjuder möjligheten till backup av servrar som finns i vårt datacenter men även till servrar som befinner sig på annan plats. Vi använder oss av olika lösningar för att ge den optimala lösningen vid varje scenario. I vår tjänst ingår drift och efter överenskommelse övervakning av att backuperna har tagits. Återläsning av backup hanterar ni själva via ett online-gränssnitt alternativt använder våra konsulttjänster.

Brandvägg

Med vår brandväggstjänst får ni tillgång till en stabil övervakad brandväggstjänst utan större egna investeringar i vare sig pengar eller kunskap.

Vi sätter upp tjänsten och ser till att den fungerar som önskat.

Förutom alla traditionella brandväggsfunktioner finns även:

  • SSL VPN klienter
  • Intrångsdetektering (IDS). Detektera och larma när ditt nätverk är utsatt för en attack.
  • Intrångsskydd (IPS). Aktivera skyddsmekanismer automatiskt när ditt nätverk är utsatt för en attack.
  • Avancerad detektering av skadlig kod. Skydd på nätverket mot enheter som blivit infekterade av virus eller annan skadlig kod.
  • Antispam/mailtvätt. Förhindrar oönskade mail genom att scanna av mailtrafiken.

Skydda ert lokala nätverk
Om ni behöver förlänga brandväggsfunktionen till att även skydda ert lokala nätverk använder vi oss av en så kallad Remote Ethernet Device (RED). Vi placerar en RED box som ersätter en befintlig brandvägg i ert lokala nätverk. Med denna box skyddar den centrala brandväggstjänsten även hela ert lokala nätverk. Boxen kräver ingen lokal konfiguration utan knyts automatiskt till den centrala tjänsten och fungerar i praktiken som en mycket lång nätverkssladd.

Läs mer om säkerhetslösningar från vår leverantör Sophos...